4 sterren kwalificatie FNRS

FNRS Keurmerk

Wij hechten grote waarde aan veiligheid, dierenwelzijn en kwaliteit. Daarom zijn wij aangesloten bij de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersport. Zij hebben als doelstelling de rijkunst in Nederland te verhogen en het welzijn van paarden en pony’s te bevorderen. De FNRS bezoekt periodiek maneges om deze te beoordelen en te keuren. Bij het behalen van een bepaald aantal punten kan een manege in aanmerking komen tot maximaal 5 sterren. Manege ’t Hooge End is trots op de 4 sterren kwalificatie van de FNRS. De op één na hoogste waardering voor netheid van het bedrijf, de verzorging van stallen en paarden, het hebben van gediplomeerde instructeurs en het voldoen aan allerlei veiligheidseisen

SVP Keurmerk

Ook beschikken wij over het landelijk erkende veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport (SVP). Zij voeren een jaarlijkse terugkerende keuring uit op de veiligheid binnen onze manege.

Ruiterpaspoort

Alle ruiters die rijden bij een FNRS-manege beschikken over een ruiterpaspoort, waarin informatie over de ruiter en het rijniveau wordt opgenomen. Met dit ruiterpaspoort kun je deelnemen aan de dressuurproeven, de F-proeven. De dressuurproef wordt beoordeeld door een onafhankelijke FNRS-jury. Bij voldoende punten heb je de proef gehaald en dit wordt in je ruiterpaspoort bijgehouden. De proeven nemen toe in moeilijkheidsgraad.

Accomodatie

Onze manege ligt aan de rand van het gezellige dorp Didam en is goed bereikbaar vanaf de autobaan A12 (afslag Zevenaar/Didam en de Ringweg Zuid A18 Duitsland. In een mum van tijd staat u bij ons op de ruime parkeerplaats.

Wij beschikken over 2 overdekte rijhallen ( 16×42 en 25×63 meter), een buitenpiste (50×65 meter) en ruime oefenweides. Ook beschikken wij over een pensionstalling.

Ook zien we u graag in onze gezellige foyer, voor een hapje en een drankje en een goed gesprek.

Paardrijlessen

hoeven krabbenBij paardrijden is het contact tussen mens en dier bijzonder groot. Om het echte plezier te beleven aan de sport, is het begrijpen van het paard een voorwaarde. Wij leren u niet alleen hoe een paard bereden moet worden, maar ook hoe er met zijn karakter om kan worden gegaan. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan het gedrag op stal en tijdens de verzorging van de dieren (voor en na de les). Zo leer je hoe je het paard moet borstelen, hoeven krabben, opzadelen enzovoorts.

Leave a reply